Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03 23:47 - Не-контролируем хаос след теракта в Москва
Автор: didanov Категория: Политика   
Прочетен: 590 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 26.03 00:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Терористичната атака в Crocus City Hall изненада руските власти, освен това внесе раздор и нови противоречия в стройните редици на така нареченото „Политбюро 2.0“. Някои от елитите на първия кръг просто не вярват, че блокът за сигурност не е разполагал с информация за предстоящата терористична атака. Някои дори са уверени, че връзката между терористите и силите за сигурност е прозрачна и изтъкват като аргумент липсата на бърза реакция на случващото се по време на терористичната атака и, меко казано, бавното задържане на участниците в атентата, които след терористичната атака пропътували безпрепятствено стотици километри. Самите представители на ръководството на блока за сигурност бяха в състояние на объркване известно време, когато започнаха да пристигат съобщения за терористичната атака. Силите за сигурност знаят как „ефективно“ да насърчават репресиите срещу политическите опоненти на руското правителство, да разпръскват мирни митинги и единични граждани и дори да неутрализират терористични клетки, които самите те са създали и контролирали. НО какво да правят, когато истински терористи се възползват от влиянието си върху такива клетки и ги карат да разстрелват мирни вители, силовиките не знаят.

Служителите на Министерството на вътрешните работи, които присъстваха в Crocus City Hall по време на терористичната атака, решиха да се оттеглят от мястото на събитията, оставяйки цивилните на милостта на терористите; това се отнася и за служителите на Росгвардия. Огнестрелното оръжие в ръцете на терористи не е хартиена чаша в ръцете на мирно протестиращи граждани, което означава, че полицията и Националната гвардия са безсилни. В рамките на половин час след първите съобщения за терористичната атака ръководството на страната започна да мисли как да обърне трагедията в своя полза. Не измислиха нищо по-умно от това да прокарат нелепата версия за бягството на терористите в Украйна, където уж им било организиран прозорец на границата

Тази груба версия получи възможност да бъде изречена от „президент“, подобен на Путин, но след това обаче, като разбраха, че това е и звучи като пълна глупост, отделиха време да преосмислят версията. До края на уикенда те не можаха да измислят нищо по-добро от „търсене“ на терористични куратори в недружелюбни страни. Всичко би било наред, но тази „клетка“ от терористи, извършили терористичната атака, и много други подобни клетки са добре известни както на ФСБ, така и на Главното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация. Как стана така, че всичко излезе извън контрол и се превърнаха в трагични, кървави събития, които все още трябва да бъдат изяснени във ФСБ и Главното управление на Генералния щаб и докладвани на ръководството на страната, но засега разузнавателните служби на САЩ и Великобритания знаят по-добре какво се случванпод носа на руските специални служби. „Ако сееш вятър, ще пожънеш буря“, този израз от Библията е напълно приложим за руското ръководство, което смята, че хаосът, който разпространява, може да бъде контролиран, но се оказва, че хаосът не може да бъде контролиран.





Разбра се за гигантски скандал във връзка с нападението срещу Крокус, който властите и особено Министерството на вътрешните работи на Руската федерация крият. На видеозаписа в момента, в който бяло рено спира на Крокус и от него изскачат въоръжени терористи, наблизо се вижда голям микробус, а до него мъж. Няколко наши източника веднага съобщиха, че това е микробус от киноложката служба на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, който този ден участва в мерките за сигурност на концерта "Пикник". На заснемането от залата на първите минути на нападението ясно се вижда служител на тази служба с куче (наличието на служебно оръжие не става ясно от заснемането), който веднага след началото на стрелбата бързо бяга. Освен това полицейското управление на Павшино се намира точно в сградата на Crocus. Според Чека-ОГПУ по време на атаката тя е била напълно окомплектована. Там се съхраняват оръжия. Никой от полицаите обаче не отиде да защити и спаси цивилните, които бяха нападнати от терористите (само четирима души). Полицията предпочете да избяга. Тоест, подчинените на Владимир Колоколцев, вместо да защитят хората в опасност (и това е тяхна пряка отговорност), избягаха, за да се спасят.





Гласувай:
3



1. pipina - .....
25.03 23:57
logi4no e
цитирай
2. didanov - 15-годишният ученик Ислям Халилов ...
26.03 00:16
15-годишният ученик Ислям Халилов работел на непълно работно време в Крокус. Когато се случи терористичната атака, той изведе над 100 души от горящата сграда. Много от тях първоначално се криеха в тоалетните. Много зрители загинаха в такива затворени помещения - задушиха се от дима.
цитирай
3. didanov - В каналите на терористичните ор...
26.03 00:22
В каналите на терористичните организации се появи видео,което нападателите сами направили и записали всичките убийства на камера.
https://t.me/vchkogpu/46947
цитирай
4. didanov - зточник от ЧК-ОГПУ смята, че соб...
26.03 00:32
зточник от ЧК-ОГПУ смята, че собственикът на Крокус Араз Агаларов трябва да бъде съден.

„Агаларов трябва да бъде съден най-малко за предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за сигурност: липса на нормална охрана, много затворени врати, неорганизиране на евакуация...
Самият Агаларов призна в интервю за РБК, че не е имало охрана, а тези, които са били там, са били „контрольори“... Имаше интервю със Светлаков: той призна, че е бил със служител на Крокус който заключи вратите зад себе си и ги барикадира и в резултат на това другите хора, които тичаха зад тях, не можаха да избягат!
цитирай
5. didanov - Източник от ЧК-ОГПУ разказа под...
26.03 00:40
Източник от ЧК-ОГПУ разказа подробности за полицейския участък Павшино, който се намира в сградата на Крокус и чиито служители не се притекоха на помощ на хората, които умираха от терористични куршуми, а избягаха.

„Това е единголям отдел. Имат собствен паркинг с бариера точно до сградата на Експото, там обикновено паркират 12-15 коли от този отдел. Техните патрули следят за реда в цялата заливна река Павшинская. Имат собствена паспортна служба, собствена оръжейна стая. Голям брой служители. Тоест почти в същата сграда (Крокус Експо-2 (където е полицейското управление и Крокус Холл(която беше атакувана от терористи) са свързани помежду си, има голяма група въоръжени полицаи. Само двама терористи са имали автомати. Третият е бил с нож, и още един с камера. Ако тази група полицаи се бяха притекли на помощ на хората в смъртна опасност, със сигурност щяха да ги спасят. Но полицаите просто се изплашиха. Срамно е!".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: didanov
Категория: История
Прочетен: 2936355
Постинги: 1149
Коментари: 3364
Гласове: 5875
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Цар Мидас, бриги и пеласги – Троя е на Балканите?
2. Българското хоро - древно писмо от живи йероглифи
3. Тракийският император Роле и паметника на цар Мида
4. Корените на българската народност
5. Българският генетичен проект
6. "Как ни предадоха европейските консули"
7. Мегалитите - трогателно свидетелство за детството на човечеството
8. ДЖАГФАР ТАРИХЫ, ПЕЛАСГИТЕ и остров КРИТ
9. Сурва Година, Сура Бога и Веда Словена
10. Древно-тракийско скално светилище под Царев връх – предшественик на Рилския манастир
11. неизвестното племе на мияците
12. Масагетската принцеса Томира и битката й с персийския цар Кир
13. Хубавата Елена в Египет
14. Склавини и анти в долнодунавските земи
15. Кои са мирмидонците?
16. Еничаринът Склаф, името Слав и робите
17. Аспарух, Мемнон и етиопските българи
18. Името на Кан(ас) Аспарух не е случайно
19. Срещата м/у Калоян и Пиер дьо Брашо
20. Амазонките на Тезей, Херодот, Дахомей, Южна Америка и Африка
21. Фердинанд I, славянин и потомък на витинските князе.
22. НОВ МЕТОД ЗА РАЗЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ
23. Амазонките в древността (Тракия, Мала Азия,Либия)
24. ПОЛИСЪТ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА
25. АТЛАНТИ ЛИ СА МИТОЛОГИЧНИТЕ ТИТАНИ?
26. Черноморската Троя – тайната на Ропотамо
27. Брут Троянски - легендарният първи владетел на Британия
28. ЧУЖДИЦА ЛИ Е НАИМЕНОВАНИЕТО "ТРАКИ"?
29. О неразумний, защо се срамиш да се наречеш...мизиец?
30. Черноморската Троя - коя българска река е Омировата Симоис?